Sivut

7. elokuuta 2013

Bodyja pikkuiselle

Iski mahdoton ompeluvimma, joka sai alkunsa pienestä hädästä, että on vain tylsän värisiä bodyja pikkuiselle. Nyt on kivoja! En ole aiemmin juuri ommellut vaatteita, enkä varsinkaan vauvalle. Trikoo oli uusi matsku paininjalan alla ja resorinkin kanssa piti ihmetellä ja kokeilla. Painoneppareitakaan en ollut aiemmin laittanut. Tarvittiin siis hermoja, leeehmän hermoja, aikaa ja hyvää musiikkia, niin alkoi sujua.

Ensimmäisen bodyn kaava on äitin kaapista löytyneestä Ottobresta 1/2002. Äiskä on ommellut minulle ja siskoille pienempänä vaatteita, joten ylpeänä jatkan perinnettä. Kangas on kirpparilta ostamasta ja minua hyvin palvelleesta trikoopaidasta. Purin pääntien resorin bodyyn, juuri riitti. Todellista kierrätystä siis. :) Pääntien resorin ompelujälki- ja tapa on ihan järkky, mutta kangas ei olisi enää kestänyt kolmatta purkamista. Enkä ihan tyytyväinen ollut tuohon haaraosan malliin, kun resori ei kulkenut kokonaan ympäriinsä.Kirjastosta löytyi onneksi uudempia Ottobre-lehtiä (en olisi malttanut odottaa irtonumeron tilaamista). Vallan mainio kaava on tuo Kisuliini Ottobresta 6/2012. Taidan nyt joutessani vielä piirtää isompiakin kokoja varten kaavat jo valmiiksi, sen verran näpsäkkä ja nätti tuo raglanhihainen malli on. Nämä bodyt tein koossa 56 cm, joka varmasti käy äkkiä pieneksi, mutta mitäs se haittaa. Ommellaan uusia jos jaksetaan ja jos ei, vinkataan asiasta mummulle. ;) 

Norsubodyn kanttaukset on tosi ohuesta trikoosta, norsukangas Eurokankaasta (koska yllättäen en olisi malttanut odottaa kangastilausta netin kautta). Tikkasin resorit suoralla ompeleella, mutta epäilyttämään se jäi, että kestääkö kulutusta vai lähteekö huolittelemattomana purkautumaan. Täydellisen resorireunan salaisuuden etsiminen siis jatkui.

Kettukangas on myöskin Eurokankaasta. Tikkasin tällä kertaa resorin paikalleen ompelukoneen overlock-ompeleella ja voilà! Tätä tapaa aion käyttää kunnes löydän vielä paremman. Ostin kaksoisneulankin, mutta se jäi kokeilematta ainakin tällä kertaa, sen verran tyytyväinen olin viimeisimpaan tapaan tehdä. Saumuri oli kyllä ehdoton kaveri. Saumuri on äitiltä lainassa, ompelukone ihan ikioma.Nurinpäin-kangasmerkit tilasin täältä. Ensimmäinen tilaus hävisi ilmeisesti postiin, mutta muutaman sähköpostin ja reilun kuukauden odottelun jälkeen sain tilauksen perille. 

10 kommenttia:

 1. No ompa kivoja EK -löytöjä! Joskus harvoin kun sinne pääsen, tuntuu olevan täynnä verhokankaita. Suloiset bodyt, etenkin tuo kettunen. Suoran ompeleen ongelma on yleensä sen joustamattomuus, katkeaa siis helposti käytössä. Mainitsemasi jousto-ompeleen lisäksi kannattaa kokeilla kolminkertaista suoraa ommelta jos sellainen koneesta löytyy. Resorin purkautumisesta ei kannata olla huolissaan, ainakaan minulla ei ole vielä yksikään huolittelematon reuna sitä tehnyt (ja sen ekan bodyn ompelusta taitaa olla aikaa 9v.).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelin minäkin, että kävipä kerrankin tuuri! Hyvä ettei tarvitse huolehtia purkautumisesta, kevensit minun huolta kovasti. Ei tahtoisi tehdä isolla työllä ja vaivalla vaatteita, jotka käytössä hajoavat tai alkavat purkautua heti kättelyssä oman töplöömin takia.

   Poista
 2. Oravakangas :)? Tosi kivoja vaatteita. Siitä se tekeminen jo helpottuu, kun on alkuun päässyt. Resorin ei pitäisi lähteä purkautumaan, ei mulla ainakaan jos olen jättänyt huolittelematta. Resoreita kiinnittäessä kannattaa venyttää molempia kankaita hiukan, niin saa joustavamman reunan (resoria tietysti enemmän kuin trikoota). Onnea ompeluksiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistähän minä tuon oravan nappasin. :D Ketturepolaiset tietenkin. Varmasti helpottuu, ja ohjettakin voi alkaa soveltaa kun vähän taitoa karttuu. Hyvä, että resori tosiaan ei purkaudu. Ylimääräiset leikkasin saksilla ompeleen vierestä, ja nätti tuli. Venytin ommellessa kankaita juuri noin, ja resorin mittasin 0,7-kertaisen mittaiseksi valmiiseen nähden. Sopiva nyrkkisääntö ja resori istuu kivasti, ei lörpötä lainkaan.

   Poista
 3. Ovatpa suloisia! Ihania kankaita!

  VastaaPoista
 4. Voi hurja, miten ihania! Näistä ei voi kuin tulla hyvälle mielelle, varsinaisia söpöyksiä! :D

  VastaaPoista
 5. Minäkin ihmettelen Eurokankaan trikoolöytöjä! En minä vaan sieltä ole koskaan mitään kivoja kuoseja lastenvaatteisiin löytänyt. :P Mutta nuo on oikeasti kivoja ja etenkin persoonallisia eikä aina niitä iänikuisia kaikilla näkyviä nettikauppojen kuoseja. Siis tosi hienoja bodeja ja muitakin ompeluksia! <3 Ihanaa, kun joku osaa ja viitsii. :)

  VastaaPoista

Kiitos sanoistasi!