Sivut

7. marraskuuta 2013

Pitsilamppu

"Jos ei nyt heti osteta kattolamppuja, niitä ei oo vielä vuojen päästäkään." Näin tuumattiin, kun muutettiin vuosi sitten. Niinhän siinä kävi. Mutta nyt on kolmiomme viimeisessäkin huoneessa lamppu, ja kodin komein onkin.


Lampun kehikko on käsityömyymälän loppuunmyynnistä, pitsit kirppareilta ja kierrätyskeskuksesta.
Kaikenkirjaville pitsiliinoille on ollut lukemattomia suunnitelmia, mutta onneksi en ole saanut niistä ensimmäistäkään toteutettua. Onneksi en myöskään värjännyt niitä ruskeiksi, kuten oli jossakin vaiheessa tarkoitus. Lampun johto ja valaisin Kodin Terrasta.

Ensin oli tarkoitus vain ommella liinat kehikkoon, mutta se olikin ajatusta työläämpi ja tympeämpi. Sitten ajattelin liisteröidä, mutta meidän liisterijauhe tuntuu kadonneen tuhkana tuuleen. Siispä sokeritärkkäyksellä mentiin: sekoitetaan saman verran kiehuvaa vettä ja sokeria, kastetaan liinat läpimäriksi, asetellaan kehikon päälle, verhonipsuilla kiinni ja kuivamaan. Luin, että pari päivää menisi kuivamiseen, mutta täysin kovaksi liinat oli kovettuneet vasta neljän päivän jälkeen. Sitten nipsut irti ja sieltä täältä ompelin liinat paikoilleen, vaikka juuri ja juuri olisivat tärkin voimallakin pysyneet.


Vaikein osuus oli saada tuo johto ja varjostin koottua oikeassa järjestyksessä, onneksi mies ohimenne huikkaili, että kannattaakohan johto lyhentää oikeaan mittaan eka.. Kannattaakohan ensin pujottaa kehikkoon johto ennen johdon ruuvaamista.. Onneksi on noita apuaivoja. :)

Kissat luulivat saaneensa pitsisen huvimajan. Sori. Ja tulihan siitä ihana! Niin kaunis tähtitaivas on nyt ompeluhuoneessa, että pitäisihän tuommoinen makuuhuoneeseenkin saada. Kannatti odottaa se vuosi.
12 kommenttia:

 1. Ihana lamppu ja hassut kissat :)

  VastaaPoista
 2. Ei varmaan parempaa lamppua marraskuun pimeille ole olemassakaan! Kauniit varjot pitseistä. Ja taas yksi hyvä syy tykätä kissoista :D Suvereenit hallitsijat, joille me ihmisalamaiset askartelemme milloin mitäkin viihdykettä!

  VastaaPoista
 3. Oi, onpa ihana lamppu! Kaunis sekä päivänvalossa että pimeän aikaan. Mainioita kissoja! Luulenpa että meidän kissa olisi myös ollut innokas apulainen tuossa hommassa :)

  VastaaPoista
 4. Mahdoton miten kaunis! Ja mokomaa kun huvimajaa kuitenkaan syntynyt :<

  VastaaPoista
 5. Onpa hyvä idea! Mullakin ois paljon pitsiliinoja varastossa..

  VastaaPoista
 6. Kiitokset! Valkoinen kissa on siskoni kissa, mutta yhtä laatikkohullu kuin meidän Costello. Taitaa olla kaikki kissat sellaisia.. :) Arvon alamaiset tosiaan vaikka mitä viihdykettä milloinkin värkkää.

  VastaaPoista
 7. mahtava! ihanan värinen ja kauniit varjot. kissatkin niin mainioita, hih. :)

  VastaaPoista
 8. Oivoivoivoivoivoi oon niin monesti meinannut testata tätä, mutten oo koskaan nähnyt kellään valmista versiota (pakko saada varmistus aina, että idea on hyvä :D) - joo tuunaan ton meidän olkkarin rumiluksen huomenna. Ihana blogi sinulla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luotat vaan omaan intuitioon! :) Joko tuunasit? Kuvia kehiin :)

   Poista
 9. On kyllä sitten niin hieno lamppu ettei oikeastaan tuon hienompaa voisi enää ollakkaan :)

  VastaaPoista

Kiitos sanoistasi!